Diskuse

Limitní daň z příjmu – konec populistických stran

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bijec5

20. 7. 2011 14:16
To je utopie

to nikdy nebude realizovano...

0 0
možnosti

gofry2

30. 5. 2011 11:38
stále to isté

Pes je zakopaný úplne kdesi inde. Celý systém daní je postavený na násilnom vymáhaní peňazí od občanov. Zmena parametrov tento princíp nijak nemení, tj. vždy sa len bavíme o tom, koho a o koľko budeme okrádať a kedy z toho bude mať zlodej (štát) viac peňazí. Myslím, že jediným morálnym systémom je taký štát, ktorý násilím nevyberá vôbec žiadne peniaze, ale žije z dobrovoľných príspevkov. No a pokiaľ by nikto neprispieval, tak to znamená, že ľudia daný štát nechcú a je teda len v poriadku, že neexistuje.

0 0
možnosti

petrib

25. 5. 2011 10:54
studie modelování příjmů, teorie vs. praxe

Byla u takto konstruované daně provedena studie modelování příjmů státního rozpočtu a občanů? Netýká se LDP jen nějakého ideálního občana-pracujícího plátce daně, bez uvažování dalších skupin obyvatel?

Myslím, že podceňujete populistické schopnosti politiků a jejich tvořivé fantazie jak utrácet ze státního a získávat si - uplácet voliče nebo posílat "malé domů" v podobě kreativně stanovovaných šrotovných, nemocenských, přídavků na děti, pastelkovných, mateřských, dotací na FVE, na ... .

Do použitelné podoby, aneb jak právnící ví - ďábel se skrývá v detailech, by bylo potřeba dopracovat navazující příjmy/výdaje/úlevy daňových poplatníků.

0 0
možnosti

sfs

11. 5. 2011 11:14
chybí prostor

Vaše teorie postrádá prostor pro úplatky a "malé domů" a ignoruje sociální problém vzniklý zrušením většiny úřednických míst ve státní správě, která jsou právě pro tento účel zřízena. Žádná politická strana takový model nebude prosazovat - vždyť by to bylo popření všech důvodů, proč kandidovat ve volbách. Jste utopista.

0 0
možnosti

petrib

25. 5. 2011 10:56
Re: chybí prostor

podceňujete kreativitu politické reprezentace pro porcování medvědů a úředníků přesvědčit o své nepostradatelnosti byť na jiném postu a s jinou administrativou

0 0
možnosti

Stará kára

21. 4. 2011 10:27
Jenže

Ona daň dnes prakticky vypadá tak, jak ji vykresluje 1. graf.   Jen ta hranice je (u bezdětných) trochu nižší: 10.200 Kč/měs.

0 0
možnosti

Stará kára

21. 4. 2011 10:31
Re: Jenže

... a bude existovat i procento limitní daňové zátěže: 19 % současné hrubé mzdy (bez "pojistnách daní").  Platit neomezenou nemocenskou s velmi omezenou náhradou mzdy bych považoval za zlodějnu non plus ultra.

0 0
možnosti

Jožin z planin

21. 4. 2011 7:52
To se mi líbí

Tohle je, podle mého laického pohledu, velmi dobrý nápad. Daňová pásma mi naopak připadají naprosto nesmyslná. A nezůstal bych u dání, spojitou křivkou by se daly řešit i příjmy obcí podle počtu obyvatel, aby se předešlo nesmyslnému (a fiktivnímu) stěhování lidí jen proto, aby to a to město dostalo větší díl jen proto, že o jednoho obyvatele překročilo hranici 100000. No a spoustu dalšího. Znám firmu, která pobírá nezřízené dotace na rozvoj venkova a přitom sídlí a výrobu provozuje doslova sto metrů od hranice Prahy.

Problém je v tom, že spojité křivky jsou krásné pro člověka s matematickým vzděláním, ale pro ostatní (což je i většina politiků) jsou nepochopitelné. Musí tam prostě mít ty schody, podle kterých jasně vidí, kdo je bohatý a kdo ne.

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

21. 4. 2011 7:21
mno jo ...

takhle s tou hranici ve vysi triceti procent to vypada pekne, jenomze hned v dalsich volbach prijde nejaky "zastupce obycejnych lidi" s prevratnou myslenkou, ze ta limitni dan by mohla byt treba osmdesat procent ... nebo devadesat ... a v pripade "ochrancu obycejnych lidi" se netreba bat ani toho, ze by pro ne hranice sta procent znamenala nejaky zasadni problem, spise bych to definoval jako vyzvu, ktere je treba hrde se postavit plesi ... pardon, celem.

0 0
možnosti